Novischperioden

Varje år vid studiestarten på höstterminen anordnar Doxa en novischperiod för de nya studenterna! För nya studenter är novischperioden ett bra sätt att bekanta sig med Lund, träffa nya vänner som studerar inom samma ämnesområde och lära sig allt om Lunds studentliv. Du som anmäler dig till novischen kommer bli indelad i en grupp med andra studenter, där ni blir vägledda av generalerna och ett antal faddrar, det vill säga studenter som redan studerat ett tag. Novischperioden innebär massor av roliga aktiviteter, sittningar och tävlingar som pågår under cirka tre veckors tid. 

På ett öppet styrelsemöte i februari valdes fem nya generaler in. Generaler för Doxas novischperiod hösten 2023 är Daniel Giornetti, Ella Nyberg, Klara Månsson, Zai Etewi och Zaak Ramkali. Det är generalerna som ansvarar för planeringen och genomförandet av novischperioden. Följ årets generaler och novischperiod på @doxageneralerna2023 på Instagram.

Novischperioden 2022

Novischperioden 2022 ägde rum under terminens tre första veckor. Temat på årets novischperiod var ”resor”, med slutdestination Paradiset. Under dessa veckorna deltog cirka 80 novischer ledda av 30 faddrar och fyra novischgeneraler, som tillsammans skapade en fantastisk novischperiod. Under novischperioden fick de nya studenterna ta del av massa roliga aktiviteter och evenemang, bland annat olika tävlingar, sittningar och en ölmil.